Ege Karaman

Kullanıcı avatarı
Ege Karaman
Tremere – Olim Videns

Resim

Karaca "Ege" Karaman
Altıncı
Genel Bilgiler
Öz Geçmiş
Kişilik Özellikleri
Merit & Kusurlar
İnsanlık & İrade Gücü
Disiplinler

Kaynaklar

Ekipman

Ek Notlar (Uyumluluk & Retcon)

En son Ege Karaman tarafından Çrş Eki 22, 2025 8:26 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 12 kere düzenlendi.
Resim
Spoiler
Ben karanlığa secde etmem, hıfzını kıraat ederim; zafer peşinde koşmam, kör ânın fermanını elime alırım.
Kullanıcı avatarı
Derufin

1- "— Bir tasarımda veya planda bir kusur bulup onu geliştirdiğinizde, bir İrade puanı kazanın."
"— Sunulan kanıtları değerlendirerek bir sorunu doğru bir şekilde çözdüğünüzde veya argümanlarınızdan biri muhalif tarafları birleştirdiğinde, bir İrade puanı geri kazanın."

var karakter katında ama bu şekilde mekanikleri kullanmıyoruz silebilirsin.

2- Yaş Grubu kısmına Elder diyebilirsin.

3- Soul Eater flawu sistem olmadan çok az anlam ifade ediyor, bu sebeple uygun bulmadım.

4- Vassal of the Clan da yine yeterince uygun bir flaw değil, dilersen dediğin gibi olabilir fakat senin klanın homebrew bir bloodline olduğu için standart bir flaw yerine kabul etmem. Ayrıca 6. nesil olduğun için 5. 4. ya da 3. jenerasyonlarla denk gelme ihtimalin de oldukça düşük zaten.

5- Atrophied Heart ve Lifesaver flawları da birbiriyle çelişkili ikisi birden alamazsın.

6- Genel olarak çok fazla flaw ve meritin var gibi, birkaçını dediğim gibi silmen gerekiyor zaten, yerine yenilerini çok eklememeni tercih ederim, merit flawlar sistemde normalde sayısal etkilere sahip, biz ise yalnızca roleplaysel olarak kullanıyoruz bunları, dolayısıyla "Iron Will" gibi meritler de mesela düşündüğün kadar etkili olmuyor.

7- 6. Jenerasyon bir Elder'ın illa da yaşlı olması gerekmez. Fakat karakterinin hem yaşı düşük, hem jenerasyonu düşük, hem de çok fazla şey biliyor. Bir denge oluşturmak gerektiğini düşünüyorum. Elbette bazı kişiler daha özel olabilir, ya da daha iyi bir eğitim alabilir. Yine de biraz oynanması gerekiyor gibi. Karakterini ilk gördüğümde disiplinleri az gelmişti arttırmanı ben söylemiştim zaten, şimdi de disiplinler+ritüeller toplamda fazla. Bu yaşta bir vampirin bir disiplinin 8. seviyesinde ustalaşması da oldukça zor aynı zamanda.

7- Özelliklerinden bahsederken çok fazla şeyi sistemde olduğu haliyle bırakmışsın, forumda sistemi kullanmadığımız için bunlar manasız gözüküyor. Daha role ve ortama uygun bir şekilde düzenleyebilirsin onları.

8- Geçmişin sırasında sık sık Teknokrasiden bahsetmişsin, ben bunların bağlamını anlamadım tam olarak açıklayabilir misin? Yine benzer bir şekilde

9- Geçmişinde bir şekilde İstanbul'u izliyor, İstanbulda olanlardan haberdar oluyorsun fakat yöntemini açıklamamışsın ya da ben kaçırıyorum. Tenebrous Form ile şehre mi gittin zaman zaman ama İngiltere'deymişsiz inlenimi almıştım geçmişten bunları öğrenirken.

10- Son olarak seninle zaten konuştuk. "Abyss Mysticism" zaten ana kitaba dahil değil normalde. Bazı özellikleri, tahmin ettiğin gibi çalışmayabilir, oyun içerisinde yeri geldiğinde değişiklikler, zorluklar ekleyebiliriz. Karakterin oldukça güçlü ve oynaması zor. Ben oynayabileceğini düşünüyorum bu karakteri ama kafamızdaki soru işaretlerinin giderilmesi ve sıkıntıların çözülmesi lazım. İyi oyunlar!

Kullanıcı avatarı
Darkaon

Bir disiplinde 8. seviyeye ulaşmak, 6. nesillerde hemen hiç görülmüyor, karakterin yaşının da nispeten genç olması nedeniyle bir ayrıcalık yapmayalım. Lord Aludian'ın İddiası'nı kaldırıp, onun yerine Auspex vb yararlı görebileceğin başka bir veya iki disiplinde 3-5 dot ekleyebilirsin.

Büyülü tılsım Enchant Talisman sanırım. Bu çok güzel bir ritual, ama güçlü de. Genelde yapması zor ve bu şekilde dengeliyorlardı, ama verdiği güç de çok sistemsel. Bunun tam olarak ne işe yaradığını sistemsiz olarak anlatabilir misin?
Kullanıcı avatarı
Ege Karaman
Tremere – Olim Videns

Enchant Talisman tamamen rollerde bir magic focus olarak kullanılacak, o varken büyüye odaklanması daha kolay olacak sadece.

Lord Aludian'ın İddiası çıkarıldı 3 dot Auspex eklendi.
Resim
Spoiler
Ben karanlığa secde etmem, hıfzını kıraat ederim; zafer peşinde koşmam, kör ânın fermanını elime alırım.
Kullanıcı avatarı
Derufin

1/2
Kullanıcı avatarı
Darkaon

2/2
  • Bilgi
  • Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir