Gölgelerin Altında Bir Şehir

Kilitli
Kullanıcı avatarı
Yusuf al-Mujahid
Banu Haqim

Gölgelerin Altında Bir Şehir
Kullanıcı avatarı
Yusuf al-Mujahid
Banu Haqim

Yusuf, birkaç yudum ucuz viskiyi midesine indirip barın loş köşesinden kalktı. Dışarı çıktığında yağmur hâlâ ince ince yağıyordu; damlalar paltosuna ve saçlarına çarpıyor, kaldırımlarda küçük pıtırdamalar yaratıyordu. Şehrin nemi ciğerlerine dolarken, yürüyüşüne başladığı dar sokaklar geceyi daha da yoğun ve sessiz kılıyordu.

Henüz birkaç adım atmıştı ki, gölgeden hızla yaklaşan biri eline sertçe bir zarf sıkıştırdı. Yusuf, refleks olarak bir adım geri çekildi, ama gözlerinde beliren hafif bir sırıtış, bu sürpriz karşısında bile soğukkanlılığını koruduğunu belli ediyordu. Zarfın üzerinde yalnızca birkaç kelime vardı: من صديق قديم.

Yusuf, şemagını yüzüne doğru çekti. Yağmur damlaları yüzünü ıslatırken, ters yöne doğru hızlı bir hamleyle döndü ve karanlık bir ara sokağa yöneldi. Adımlarını sessiz ama kararlı atıyor, zarfın içeriğini zihninde hızlıca çözümlemeye başlıyordu. Bu yeni kontrat, şehrin gölgeleriyle kurduğu bağın bir adım daha derinleşmesine işaret ediyor, Yusuf’un her hareketini yeni bir dikkatle planlamasını gerektiriyordu.

Yağmurun sesi sokak taşlarına vurdukça yankılanıyor, Yusuf’un hızlı adımlarıyla birleşiyordu. Gözleri, yakındaki dar sokaklarda olası gölgeleri tararken, yüzündeki o hafif sırıtış, hem keyif hem de meydan okuma ifadesi taşıyordu. Şemagının altındaki bakışları, sadece kendine ait olan karanlık planları ve İstanbul’da şekillenecek yeni oyunları düşündüğünü belli ediyordu.

yusuf bardan ayrıldı ve bu olay burada bitti.
Kilitli
  • Bilgi
  • Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir